‘Berrak sular, inanılmaz koylar, muhteşem manzaralar ve mükemmel Guletler…’ 


Gulet brikten daha küçük, iki direkli, hafif armalı ve pruvası kabasorta armalı, praçılaya benzer bir uskunadır. Günümüzde özellikle Türkiye’de Bodrum ve Güllük ‘teki geleneksel yapılı tersanelerde az sayıda ustanın yönetiminde üretilmektedirler. Guletler dayanıklılıkları ve estetik kaliteleri sayesinde uluslararası boyutta üne kavuşan bir tekne türü haline gelmişlerdir.

Gulet nedir ve nasıl yapılır sorusuna dönecek olursak. Tamamen usta yapısı- el işi olan gövdeleri ve iç bölmeleri genellikle çam, kestane ve maun gibi ağaçların kerestesinden inşa edilir. Günümüz insanının çağdaş gereksinimlerine göre son yıllarda yeniden dizayn edilen guletler, farklı büyüklüklerde, farklı standartlarda ve farklı yolcu kapasitesine sahip. Hepsinde konforlu kamaralar, duş, WC, salon, güneşlenme alanları bulunuyor.

İlk guletler taşımacılıkta kullanıldığı için form olarak daha hacimli teknelerdi. Bodrum’da turizmin başlamasıyla taşımacılıkta kullanılan Gulet formu da değişimlere uğramış ve günümüzde “Bodrum Guleti” olarak anılan formlarına erişmişlerdir.

Mavi Yolculuk denince akla ilk gelen şüphesiz ki Gulet oluyor.
Gulet tipi tekneler günümüzde tüm Akdeniz ve özellikle Ege Denizi bölgesinde el emeği ile üretilen değerli deniz araçlarıdır. Opus Yatçılık, yat tatiliniz için siz değerli deniz severlere çok çeşitli Guletler sunmaktadır. Web sitemizdeki Gulet Kiralama bölümü birbirinden güzel ayna kıç ve kepçe kıç guletleri keşfetmeniz için sizleri bekliyor!

Yorum Yaz

Mail adresiniz yayımlanmayacaktır. Yıldızlı alanların doldurulması zorunludur. *